elnök;kinevezés;szuverenitás;Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága;

Fontos a nemzeti szuverenitás, kilenc évre új elnöke lett a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának

Elődje, Bíró Marcell Orbán Viktor nemzetbiztonsági főtanácsadójává avanzsált nemrég. 

Sulyok Tamás köztársasági elnök Nagy Lászlót nevezte ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnökévé - közölte az SZTFH pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Nagy László mandátuma szombattól érvényes és kilenc évre szól. A jogász végzettségű szakember jól ismeri az SZTFH vezetésével járó feladatokat és kihívásokat, hiszen elnöki kinevezéséig általános elnökhelyettesként dolgozott, a hatóság 2021-es megalakulása előtt pedig több mint négy éven át vezette a központi hivatalként működő Szerencsejáték Felügyeletet.

Az új elnök innovatív szemlélettel kiszámítható szabályozási és működési környezetet kíván teremteni a felügyeletük alá tartozó, nemzetgazdasági szempontból kiemelt, stratégiai ágazatokban.

Nagy László csaknem három év után váltja Biró Marcellt, aki márciusban lett a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója - olvasható a közleményben.

Az SZTFH 2021 októberében alakult meg azzal, hogy kiszámítható szakmai munkájával támogatja az állam koncessziókhoz köthető tevékenységét. A nemzeti szuverenitás megőrzése érdekében is kiemelten fontos ezen ágazatok hatékony és kiszámítható működésének a biztosítása” – hangzott az akkor kiadott közlemény.