szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az összeg még mindig eltörpül az NB I.-es fizetések mellett.

„Nálunk ebben a szezonban sem emelkedett a büdzsé, biztos vagyok benne, hogy a költségvetés tekintetében nem vagyunk topcsapat az NB II.-ben. Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk” – mondta a csakfoci.hu-nak adott interjúban Révész Bálint, a jelenleg a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot vezető Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa és az ország egyik legnagyobb fuvarozó-logisztikai birodalmának feje. A Révész Trans Nemzetközi Fuvarozó Szállítmányozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 17 918 400 000 forint nettó árbevételre tett szert 2022-ben.

A Világgazdaság nézett utána annak, hogyan viszonyul a költségvetését tekintve „nem topcsapat Nyíregyháza” játékosainak fizetése a nettó átlagbérekhez. Januárban a KSH adatai szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a rosszabbul kereső nyíregyházi labdarúgók a nettó átlagbér 144 százalékát, míg az 1,3 millió forintot keresők a hazai nettó átlagkereset több mint háromszorosát vihetik haza.

Amennyiben a Nyíregyháza megőrzi magabiztos előnyét, a játékosok fizetése vélhetően nőni fog, a 444 információi szerint ugyanis egy átlagos fizetés a legfelsőbb osztályban 4,5 millió forint.

Nyitóképünk a Nyíregyháza Spartacus FC Facebook-oldaláról származik.